L’assaig és un subgènere didàctic en prosa, de caràcter no ficcional, el qual té com objectiu principal ensenyar, transmetre idees i pensaments. L’autor expressa la seua opinió i recull els seus pensaments sobre un tema determinat, sense necessitat d’estudiar-lo de forma científica.
Els temes que engloba aquest gènere sol variar, pot anar des de la situació personal d’un autor fins al marc sociopolític i cultural que l’envolta, encara que siga el tema que siga, sempre ha de tractar material verídic, el qual haurà de ser revisat per l’autor prèviament. En general, al gènere assagístic predominen els temes humanístics, encara que ens podem trobar un assaig que casi qualsevol tema que ens envolte.
Aquestes obres tenen un caràcter divulgatiu, ja que pretenen informar a les persones sobre determinat tema, en el qual no són especialitzades, encara que de vegades l’autor també critica alguns arguments, o pel contrari, els accepta i els afirma. A més a mes, pot tenir una extensió molt irregular, ens podem trobar un assaig d’una pàgina com un altre d’una desena de pàgines.
En conclusió, tots i cadascun dels gèneres literaris tenen una gran importància. Gloria Bordons (2003) ens ressalta que: L’ensenyament de la llengua s’acostuma a fer a partir de textos. Si l’objectiu bàsic d’aquest ensenyament és el desenvolupament de les quatre habilitats lingüístiques (parlar, escoltar, llegir i escriure), sembla que partir d’un nombre reduït i representatiu de textos pot ser rendible, per explicar-nos que a partir dels textos podem aprendre una gran quantitat de continguts, i així poder desenvolupar les nostres habilitats lingüístiques.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada